NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD podcast: Staf Depla, hoofdonderhandelaar VNG in verpakkingendossier

Datum: 19-12-2019
1 januari 2020 treedt de nieuwe Raamovereenkomst verpakkingen in werking. Hieraan voorafgaand werd er jaren onderhandeld tussen gemeenten, het Afvalfonds en het ministerie. Namens VNG is vorig jaar Staf Depla als hoofdonderhandelaar naar voren geschoven.

Eind 2019 ging Tjeerd de Groot bij Staf Depla langs om er achter te komen hoe dit onderhandelen in zijn werk gaat, hoe wordt je hiervoor gevraagd, hoe kom je op vlieghoogte, wat waren de struikelblokken en misschien wel het belangrijkste: wat hebben de onderhandelingen opgeleverd?

Staf Depla: ‘deze klus gaat nooit lukken’
Bij de eerste bijeenkomst dacht Staf Depla: “deze klus gaat nooit lukken, dit is gewoon einde oefening, het verpakkend bedrijfsleven wordt verantwoordelijk voor de hele keten en de gemeenten mogen alleen inzamelen en daarmee is het klaar”. In deze podcast legt Staf uit hoe hij er wel weer vertrouwen in kreeg en wat er gaat veranderen in de nieuwe Raamovereenkomst Verpakkingen.

 

Beluister hier de podcast:

Je kan deze podcast ook luisteren en je op het NVRD kanaal abonneren via: Spotify , Itunes of Soundcloud

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.