NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD start landelijk traineeship Circulaire Economie voor jonge talentvolle starters

Datum: 16-05-2022
Als maatschappij staan we voor grote uitdagingen om te komen tot een circulaire economie. Om van afval het nieuwe goud te maken hebben we meer jonge talenten nodig. Daarom lanceert de NVRD het landelijk traineeship Circulaire Economie. De vacature staat online en de wervingscampagne is gestart!
Tijdens het landelijk traineeship maken jonge starters (HBO/WO opgeleid) kennis met de afvalbranche en geven wij hen een kick-start van hun carrière. In twee jaar tijd wordt er werkervaring opgedaan bij drie verschillende organisaties in de afval-en reinigingsbranche. Bij iedere werkplek is een trainee acht maanden werkzaam en dit geeft hen de ruimte om te ontdekken wat bij hen past. De organisaties die dit jaar deelnemen en waar de trainees aan de slag gaan zijn: Saver, Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD), Gemeente Breda, Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), GAD, Cyclus, Gemeente Tilburg, Stout Groep, Meerlanden, RAD, Circulus, Avalex, Rova en Dar. 

Naast het opdoen van werkervaring in de branche, komen de trainees minimaal één keer per maand samen om het traineeprogramma te volgen. Onderdeel van het programma zijn een persoonlijk ontwikkeltraject, de afval-vierdaagse en interessante bedrijfsbezoeken en gastcolleges over de circulaire economie. 

Met het traineeship willen we als NVRD meer aandacht vestigen op de mooie banen en mogelijkheden in de sector. Dit traineeship gaat zorgen voor breed georiënteerde en breed inzetbare nieuwe talenten.

Kijk voor meer informatie op www.nvrd.nl/traineeship. Kent u enthousiaste jonge starters met een passie voor duurzaamheid? Stuur dan vooral de vacature of de video naar hen door. 

Volgend jaar meedoen als deelnemende organisatie aan het traineeship Circulaire Economie? Neem voor vragen of het delen van uw interesse contact op met Vera Scherders

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.