NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD-talk GFT wel/niet lijst

Datum: 18-06-2020
Op 25 juni wordt de nieuwe uniforme gft wel/niet-lijst gepresenteerd. Het resultaat van samenwerking van alle partijen uit de keten. De nieuwe gft-lijst draagt bij aan meer en beter gescheiden gft in te zamelen. De lijst is ontwikkeld door het ministerie van I&W, Rijkswaterstaat, de NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en Milieucentraal. Tijdens deze NVRDtalk staat de totstandkoming, het doel en het gebruik van de lijst centraal. Ook kunt u vragen stellen aan de betrokken partijen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de samenstellers van de nieuwe lijst doen een oproep aan iedereen die betrokken is in de keten van gft-afval (burgers, gemeenten, NGO’s, inzamelaars en verwerkers) om de nieuwe uniforme wel/niet lijst voor gft-afval te gebruiken bij communicatie over het scheiden en inzamelen van gft-afval. Zo bereiken we samen sneller de doelstelling om in Nederland in 2050 volledig circulair te zijn.

Bent u ook benieuwd hoe u aan deze oproep kan voldoen? Hoe u deze lijst kan gebruiken? En hoe we hiermee Nederland meer circulair gaan maken? Of heeft u vragen aan de betrokken partijen over de nieuwe gft wel/niet-lijst? Meld u dan kosteloos aan voor deze NVRDtalk op 25 juni via: https://www.nvrd.nl/bijeenkomsten/openbaar/nvrdtalk-gft-lijst-wel/niet

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.