NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD-talk: Samen & met lef: de circulaire ambities van gemeente Rotterdam

Datum: 18-06-2020
Een stip op de horizon is nog wel een keer gezet. In 2030 gebruikt Rotterdam 50% minder primaire grondstoffen en in 2050 is Rotterdam helemaal circulair. Maar hoe gaan ze daar komen? Wat moeten ze daar als gemeente zelf aan bijdragen? En wie hebben ze daar verder bij nodig? Dat is de mooie uitdaging waar Rotterdam voor staat.

In deze NVRD-talk nemen we u graag mee in de aanpak van dit complexe vraagstuk bij de gemeente Rotterdam. Over de balans vinden tussen circulariteit laagdrempelig maken en werken aan systemische verandering. Over de zoektocht om de ‘achterkant’ van de circulaire economie te verbinden aan de ‘voorkant’. Over de rol van de gemeente en de manier waarop wij burgers, bedrijven en ketenpartners betrekken bij onze circulaire ambities.

Hanneke van der Heijden werkt als Strategisch Adviseur Rotterdam Circulair bij de gemeente Rotterdam. Als antropoloog is zij in het werkgebied van duurzaamheid en circulariteit terechtgekomen. Duurzame innovatie gaat immers niet alleen om technologische verandering, maar ook om de acceptatie en de organisatie van die technologische verandering. Dat gaat over mensen, over gedrag en over samenwerking. Met die achtergrond werkte zij aan circulaire keteninnovatieprogramma’s bij MVO Nederland en zette zij het uitvoeringsprogramma circulair bouwen op bij woningcorporatie Woonstad Rotterdam.  

Aanmelden voor deze NVRDtalk

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.