NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD trainees op bezoek bij Solidus Solutions

Datum: 19-01-2023
Vrijdag 13 januari brachten de trainees van de NVRD een bezoek aan Solidus Solutions in Oude Pekela. Solidus Solutions is een Europese producent van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen.

​Stoffer Boer en Harry Ahuis van Solidus Solutions en Jan Wieger de With van VangNedt ontvingen de groep trainees. Ze leerden over het verleden, heden en de toekomst van papierrecycling: de invloeden van de (wereld)markt op de papierprijzen, de inzameling die in steeds mindere mate door vrijwilligers gedaan wordt en het verschil in samenstelling van het ingezameld OPK. Ook werden problemen binnen de papierrecycling aan het licht gebracht. Zo neemt de vervuiling langzaam toe.

Achteraf kregen de trainees een rondleiding door de papierfabriek. Zoals het een echte vrijdag de 13e betaamd hadden zij de pech dat de fabriek in Oude Pekela stillag door een storing en dus werd de fabriek in Coevorden bezocht. Hier zagen zij het hele proces van versnippering, menging met water tot droging en het snijden tot mooie vellen. Het was een leerzame dag!


Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.