NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD vóór statiegeld op blik

Datum: 14-01-2021
8 op de 10 Nederlanders wil dat er statiegeld op blikjes komt. In de Tweede Kamer en het kabinet is goede wil om, naast de plastic flesjes, ook statiegeld op blikjes in te voeren. Gemeenten, organisaties en bedrijven moedigen politici aan om nu door te pakken en snel te besluiten voor statiegeld op blikjes. Dit kan zelfs nog deze regeerperiode. Daarom is de statiegeldalliantie de Yes We Can! campagne gestart. De NVRD en veel van haar leden onderschrijven deze campagne om snel tot een politiek besluit te komen.  

Vervroeging
Het beslismoment voor statiegeld op blik staat gepland voor het najaar 2021. Maar de tellingen door Rijkswaterstaat tonen nu al dat het aantal blikjes in de natuur niet daalt, maar sterk stijgt met 19 procentStaatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven verklaarde in het Algemeen Dagblad van 11 november dat om die reden overwogen kan worden om de beslissing begin 2021 te nemen! Een vergelijkbare vervroeging van het besluit gebeurde in april ook voor statiegeld op kleine plastic flessen. De statiegeldalliantie is daarom een campagne gestart en roept het kabinet op hetzelfde nu ook voor de blikjes te doen. Statiegeld op blikjes? Yes We Can! Is de slogan van de campagne. 

NVRD
Ook de NVRD steunt de statiegeldalliantie en onderschrijft de campagne Yes We Can om vervroegd een besluit te nemen over statiegeld op blikjes. Meer informatie over de campagne en deelnemen aan de campagne kan via: https://statiegeldalliantie.org/yes-we-can/ 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.