NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD verstuurt brandbrief over quarantaineregels

Datum: 21-01-2022
“Onze leden puzzelen zich een slag in de rondte om elke dag al het huishoudelijk afval in te blijven zamelen. Elke dag is het spannend of dat lukt, de rek is eruit” aldus NVRD-directeur Wendy de Wild.


De NVRD vraagt Rijksoverheid daarom om duidelijkheid over quarantaineregels voor cruciale beroepen. Eerder stond op de website van Rijksoverheid vermeld dat hier voor 21 januari duidelijkheid over zou komen, maar dit is nu aangepast naar “binnenkort”.

“Medewerkers die normaal actief zijn in het beheer openbare ruimte, vullen de gaten op bij de afvalinzameling en ook kantoorpersoneel staat stand-by om bij te springen” zegt De Wild. “We houden dit niet lang meer vol, er hoeft niet veel meer te gebeuren. De afschalingsplannen liggen overal klaar. Ons was vóór het weekend beloofd dat er versoepelingen zouden komen voor cruciale beroepen. Die belofte staat kennelijk ineens op losse schroeven.” 

De NVRD dringt er in een brandbrief op aan dat medewerkers zonder klachten, waarvan een huisgenoot of nauw contact positief is getest, gewoon aan het werk kunnen blijven. Bijvoorbeeld door dagelijkse zelftests en het gebruik van mondneusmaskers.
Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.