NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD volgt dossier AEB en vraagt om landelijke regie

Datum: 26-07-2019
Sinds de sluiting van vier van de zes lijnen van AEB neemt de aandacht voor de gevolgen steeds meer toe. Ook de NVRD houdt de situatie nauwlettend in de gaten en roept leden op om verontrustende signalen te melden. 

Primair is het verwerkende bedrijfsleven betrokken en dat laten de berichten van de Vereniging Afvalbedrijven ook zien. Om er zeker van te zijn dat de inzameling van Nederlands afval geborgd blijft vraagt de NVRD landelijke regie.

Landelijke regie
De NVRD heeft aan het ministerie gevraagd om deze regie te nemen. Daarnaast hebben we specifiek aandacht gevraagd voor de verwerking van gevaarlijk afval van milieustraten. Het ministerie heeft laten weten naar alle omgevingsdiensten een brief te hebben gestuurd met de vraag begrip te hebben voor oplopende opslag op locaties. 

Signalen
Naast deze contacten zijn er ook anderen met wie wordt gesproken, zoals de stad Amsterdam en omliggende partijen. Vooralsnog is de inzameling van huishoudelijk afval niet in gevaar. Mochten leden andere signalen krijgen, dan vragen wij u contact op te nemen met het onderstaande contactpersonen binnen het bureau van de  NVRD.

Olaf Prinsen (directeur) 
Mail: prinsen@nvrd.nl

Tjeerd de Groot (communicatieadviseur)
Mail: degroot@nvrd.nl

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.