NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRDtalk Klimaatimpact afvalscheiding huishoudelijk afval

Datum: 22-04-2021
Begin 2021 is het onderzoek ‘Klimaatimpact van afvalverwerkingsroutes in Nederland gepubliceerd. In opdracht van de NVRD heeft CE Delft de klimaatimpact voor recyclen en verbranden van 13 afvalstromen uit het huishoudelijk afval onderzocht. Dit heeft geresulteerd in actuele klimaatkentallen per materiaalsoort. Met deze kentallen kan de bijdrage van afvalscheiding aan de klimaatdoelen worden berekend. De conclusie is dat afvalscheiding en recycling van HHA een behoorlijke bijdrage levert aan het Nederlands klimaatbeleid. 
 

Tijdens deze NVRDTalk zal Marijn Bijleveld van CE Delft het onderzoek toelichten. Marijn zal tijdens de presentatie  inzicht geven in de resultaten, de methodiek en een aantal materiaalstromen uitlichten. Ze zal verder toelichten hoe de resultaten te gebruiken zijn voor gemeenten. Ook is er vanzelfsprekend ruimte voor vragen. Het onderzoeksrapport zelf is hier volledig te lezen: https://www.nvrd.nl/nieuwsberichten/2021/afvalscheiding-draagt-bij-aan-klimaatdoelen

In het tweede deel van de Talk zal Folkert Starreveld vertellen hoe hij de Co2 kentallen gebruikt voor de Benchmark Afval. In de Benchmark worden de afvalscheidingsprestaties van gemeenten ook gepresenteerd  in hiermee vermeden Couitstoot. Ook heeft de NVRD Benchmark circulaire prestatie-indicatoren ontwikkeld.

Meld je nu gratis aan via deze link

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.