NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRDtalk Week zonder Afval

Datum: 06-05-2021
De NVRD is partner van de Week Zonder Afval. Speciaal voor deze week organiseert de NVRD een NVRDtalk over afvalloos leven samen met BKN en Zero Waste Nederland. Milieu Centraal organiseert de Week zonder Afval.

Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. De week staat o.a. in het teken van repareren, bewust consumeren, 2e hands kopen en de deeleconomie. Elke dag is er aandacht voor een van de hogere ‘R-Strategieën’ van de ladder van Lansink.

Samen met BKN heeft de NVRD een handreiking opgesteld over hoe de samenwerking tussen gemeenten en kringlopen vorm kan krijgen. In de handreiking worden voorbeelden gegeven hoe deze partijen elkaar kunnen versterken en kunnen optrekken in de circulaire economie. Ronald van den Heerik en Daan Middelkamp presenteren de handreiking en de best practices uit het onderzoek.

Elisah Pals is de oprichter van Zero Waste Nederland. Een platform om mensen te helpen met hun afvalloze bestaan. Hoe kun je bijvoorbeeld zonder plastic leven en verklein je je ecologische voetafdruk door bewust te consumeren. Ook worden er Zero Waste tours georganiseerd om mensen te laten ervaren en helpen met zero waste winkelen. Samen zetten we afvalvermindering in de spotlights, maken we zero waste oplossingen bekend en geliefd en bewegen we overheden, organisaties en bedrijven vooruit.

Wat:             NVRDTalk Week zonder Afval
Wanneer:     3 juni, 15.00-16.30

Direct kosteloos aanmelden

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.