NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRDtalk: ‘kostenplaatje Van Afval Naar Grondstof’ online

Datum: 18-11-2020
Veel gemeenten worstelen met de afvalstoffenheffing die ze ieder jaar zien stijgen. En dat terwijl deze gemeenten eerder hun inwoners de belofte hebben gedaan dat goed scheiden geld oplevert. Leg dat maar eens uit aan de wethouder die de verhoging moet toelichten in de gemeenteraad. Welke kosten mag je wel en welke mag je niet uit de afvalstoffenheffing dekken? Wat is redelijk en billijk? En hoe zit het met diftar? Vorige week donderdagmiddag gaf Jan Willem van Dalen onder andere antwoord op bovenstaande vragen tijdens zijn NVRDtalk.

Inmiddels staat de NVRDtalk online en kun je deze nog eens rustig terug zien. In de NVRDtalk neemt Jan Willem je stapsgewijs mee in de wereld van afvalkosten en afvalstofheffing. Zo legt hij uit hoe de afvalstofheffing opgebouwd is en zich verhoudt tot de gemeentefinanciën. Daarnaast legt hij uit welke elementen daarvan beïnvloedbaar zijn en welke niet. Bijzondere aandacht geeft Jan Willem ook aan diftar.

Bekijk de talk hier:

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.