NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRDtalk: ‘Plastic Soup Surfer Merijn Tinga’ online

Datum: 18-11-2020
Op 5 november gaf Plastic Soup Surfer Merijn Tinga een NVRDtalk. Tijdens zijn talk ging Merijn onder andere dieper in op zijn Wakkere Wegwerpers Tour; een tour waarbij hij onlangs op een sup-board van Maastricht naar Schiermonnikoog (550 km) peddelde om afval scheiden in de klas te agenderen.

Daarnaast vertelde Merijn over zijn eerdere campagnes. Zo heeft de Plastic Soup Surfer in 2016 van Scheveningen naar Engeland gekitesurft om aandacht te geven aan zijn petitie voor statiegeld op kleine plastic flesjes. Wat een succes bleek, 25 april 2020 werd officieel besloten 15 cent statiegeld op kleine plastic flesjes te verplichten vanaf 1 juli 2021.

Wakkere Wegwerpers Tour
Tijdens de Wakkere Wegwerpers Tour dit jaar heeft Merijn basisscholen bezocht om leerlingen te activeren hun burgemeester te benaderen om afval scheiden in de klas mogelijk te maken. Daarnaast probeerde Merijn achter de schermen de impasse te doorbreken door de kopstukken in Nederland bijeen te brengen om de belemmeringen rond afval scheiden in de klas op te heffen. Wat uiteindelijk op het nippertje mislukte.Wat zijn de vervolg stappen nu? Bekijk de NVRDtalk waarin Plastic Soup Surfer Merijn Tinga antwoord geeft op deze vraag!

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.