NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRDtalk: Wat kan de afval- en reinigingsbranche leren van ProRail m.b.t. veiligheid?

Datum: 17-06-2021
De eerste week van juni was ‘de Week van de Veiligheid’. Tijdens deze week hebben veel afvalbedrijven extra aandacht besteed aan het thema veiligheid. Voortdurend aandacht voor veiligheid is hard nodig, omdat er relatief veel arbeidsongevallen per jaar plaatsvinden in de afvalbranche*.

Om aandacht te blijven geven aan veiligheid organiseert de NVRD op 1 juli een NVRDtalk; wat kan de afvalbranche van ProRail leren als het gaat om veiligheid. Lonneke Titulaer, hoofd Veiligheid ProRail, zal vertellen hoe ProRail veiligheid waarborgt en  diverse parallellen leggen met veiligheidscasussen uit de afval en reinigingsbranche.

Over Lonneke Titulaer:
Na haar master International Economics begon Lonneke met het management traineeship van ProRail. Sinds drie en half jaar is Lonneke hoofd Veiligheid bij ProRail. Haar dagelijkse taak is om ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen en reizigers veilig van A naar B kunnen komen.

De NVRDtalk vindt plaats op donderdagmiddag 1 juli van 15.00 – 16.00 uur. Deelname aan de talk is gratis. Klik hier om aan te melden.

* Ondanks alle inspanningen, vinden in de afvalsector relatief veel arbeidsongevallen plaats: 166 slachtoffers per 100.000 banen van werknemers. Dat blijkt uit het jaarverslag 2020 van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW).

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.