NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRDTalks Duurzaam de feestdagen door

Datum: 13-12-2020
Afgelopen 10 december was de laatste NVRDTalk van het jaar. Deze talk en alle andere talks zijn terug te kijken op www.nvrd.nl/nvrdtalks. Hier staan nu 16 inspirerende talks op. In 2021 gaat de NVRD verder met het organiseren van deze leerzame en interactieve talks over de actuele thema’s van 2021. Bekijk hier de laatste twee talks over Duurzaam de feestdagen door!

De laatste talk van 2020 ging - hoe toepasselijk - over hoe we de feestdagen duurzamer kunnen doorbrengen. De feestdagen draaien om gezelligheid, lekker eten, cadeautjes en nu ook om duurzaamheid. Hoe de feestdagen duurzamer kunnen, kunt u hieronder terugzien.

Corné van Dooren, van het Voedingscentrum en Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, sprak over hoe we verspillingsvrij kunnen zijn. Voedselverspilling is zonde van de grondstoffen en het geld. Ook belandt verspilt voedsel nog vaak in het restafval, tussen de 15-20 kilo, waar dus ook nog kosten voor gemaakt worden. Op de website van Samen Tegen Voedselverspilling kunt u lezen wat u tegen voedselverspilling kunt doen en hou u bewoners kunt meenemen op weg naar een verspillingsvrije samenleving. 

Eric Alberts, van Kringlooporganisatie Het Goed, sprak over de bijdrage van kringlopen aan een circulaire en inclusieve samenleving. Tweedehands producten zijn er genoeg en geven minder CO₂-uitstoot ten opzichte van nieuwkoop. Bij een kringloop kunt u de mooiste spullen vinden en de mooiste mensen. Het sociale aspect is van groot belang bij kringlooporganisaties. Het zijn de mensen die de winkel maken en de logistiek regelen. Bij Het Goed krijgen veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Een kans die het Goed en de werknemers met beide handen aanpakken. 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.