NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Omgevingswet uitgesteld tot 1 juli 2023

Datum: 04-11-2022
De Omgevingswet moet wetgeving over de fysieke leefomgeving bundelen en vereenvoudigen. De wet zou in werking treden op 1 januari 2023, maar die ingangsdatum is uitgesteld. De nieuwe beoogde inwerkingtredingsdatum is 1 juli 2023.
In samenwerking met Hekkelman onderzoekt de NVRD wat de gevolgen zijn van de Omgevingswet voor de leden van de NVRD. De factsheet ‘Wat zijn de gevolgen van de Omgevingswet voor NVRD-leden?’ maakt op hoofdlijnen inzichtelijk wat de gevolgen zijn voor de afval- en reinigingsbranche. 

In de blogreeks “Omgevingswet en afval” komen verschillende relevante onderwerpen aan de orde. De eerste twee blogs uit de reeks, met de onderwerpen ‘Belangrijkste instrumenten’ en ‘Afvalstoffenverordening en omgevingsplan’, zijn al verschenen. De blogs ‘Bruidsschat en omgevingsplan’ en ‘milieuspoor’ worden met het oog op de uitgestelde inwerkingtreding in de loop van 2023 gepubliceerd. Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.