NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Ondertekening contracten voor circulaire minicontainers

Datum: 26-09-2019
“Wij maken werk van circulair”. Dat is de statement waarmee het project circulaire minicontainers begon in 2016. Op 18 september 2019 heeft Midwaste voor haar leden de contracten getekend met ESE en SULO en hebben we door samenwerking het doel van het project bereikt; inkopen van circulaire minicontainers.

Samenwerking
“Samen met de NVRD, Gemeente Rotterdam, Gemeente Terneuzen, HVC en Meerlanden, Midwaste, Terneuzen, Houten, Utrecht, De Bilt en ZRD hebben we een resultaat behaald waar we trots op zijn, namelijk het opstellen van standaard aanbestedingsstukken voor circulaire minicontainers, ”, zegt Peter Verhagen, “Midwaste heeft op basis van de aanbestedingsstukken nu een contract getekend voor een nagenoeg 100% circulaire minicontainer”. De tweewiel containers gaan door ESE geproduceerd worden en de vierwiel containers door SULO. Met het realiseren van deze contracten hebben we een basis gelegd voor een circulaire inkoop voor de toekomst, dit kunnen we alleen bereiken door samenwerking in de hele keten.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.