NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Oproep: deel met ons jouw informatie over afvalbranden

Datum: 01-09-2022
De afgelopen weken is het schering en inslag. Steeds vaker komen er berichten voorbij over branden in vuilniswagens en bij recyclers. De Metaal Recycling Federatie trekt afgelopen week aan de bel: 'Lithium-ion-batterij is het nieuwe asbest'.

Ook de NVRD is aan verschillende tafels actief op dit dossier. Zo nemen we deel aan de Taskforce waarin wij samen met VA, BRBS en MRF dit probleem agenderen bij het Ministerie, Stichting Open en Stichting Batterijen. Om de belangen van onze leden goed te kunnen behartigen in verschillende overlegstructuren over veiligheid, verzekerbaarheid maar ook over beter afvalscheidingsgedrag, zijn we op zoek naar meer informatie over de oorzaak van afvalbranden bij onze leden.

Daarom willen we u vragen om aan ons door te geven als u een afvalbrand heeft gehad, waar deze plaatsvond (inzamelmiddel, inzamelwagen, overslag, recycler), in welke afvalstroom, wat hier (indien bekend) de oorzaak van was en eventueel ook wat de gevolgen van de brand zijn.

Meldingen hierover kunnen worden gedeeld met vanwunnik@nvrd.nl onder vermelding van 'Melding Afvalbrand'.


Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.