NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Peilen belangstelling voor collectieve aanschaf van waterstof elektrische afval-inzamelvoertuigen

Datum: 03-06-2021
We zitten in een transitie naar emissievrij afval inzamelen, waarbij er zowel initiatieven zijn die zich richten op waterstof- als op elektriciteit aangedreven voertuigen. Ten opzichte van de aandacht voor batterij elektrisch blijkt dat de aandacht naar waterstof elektrisch achterblijft.

Behalve de nu nog hoge kosten speelt het ontbreken van een tankinfrastructuur daar een belangrijke rol in. Kan onze branche gezien haar maatschappelijke rol zich hier positief profileren?

Afgelopen week hebben alle publieke bedrijven en gemeentelijke inzameldiensten een korte enquête ontvangen om te toetsen of er interesse is voor een collectieve aanpak bij de aanschaf van waterstof elektrische afval inzamelvoertuigen. Heeft u de mail toevallig niet ontvangen? Bericht dan pit@nvrd.nl en Lianne zal u de enquête opsturen.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.