NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Pictogram: gooi corona-afval in de (juiste) afvalbak

Datum: 11-06-2020
Samen met Plastic Soup Foundation heeft NederlandSchoon een nieuw pictogram ontwikkeld. Het wijst mensen erop dat ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen na gebruik in de (juiste) afvalbak moeten gooien, dus niet op straat of in een recycle-afvalbak.

Gemeenten krijgen steeds meer te maken met een nieuw zwerfafvalprobleem door het coronavirus: rondslingerende handschoenen en mondkapjes van mensen op straat. Daarnaast belanden deze beschermingsmiddelen ook in de recyclestromen, terwijl dat absoluut niet de bedoeling is.

Bewustzijn creëren
Het corona-afvalpictogram wordt vanaf nu ingezet bij verkooppunten van beschermingsmaterialen op Nederlandse OV-locaties, op afvalbakken en op beeldschermen. Door het beeldmerk al op het punt van aankoop zichtbaar te maken, worden dragers zich ervan bewust dat beschermingsmiddelen niet op straat of in de recyclebak thuishoren, maar bij het restafval. Het pictogram is er in twee varianten: één voor situaties met algemene afvalbakken, bij ongescheiden inzameling. En één voor situaties waarin afval gescheiden wordt ingezameld en de beschermingsmiddelen bij het restafval moeten worden gedeponeerd.

In de webshop zijn verschillende materialen met dit corona-afvalpictogram beschikbaar, waar gemeenten mee aan de slag kunnen.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.