NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Pictogram: gooi corona-afval in de (juiste) afvalbak

Datum: 04-11-2020
Samen met Plastic Soup Foundation heeft Nederland Schoon een nieuw pictogram ontwikkeld. Het wijst mensen erop dat ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen na gebruik in de (juiste) afvalbak moeten gooien, dus niet op straat of in een recycle-afvalbak. Gemeenten krijgen steeds meer te maken met een nieuw zwerfafvalprobleem door het coronavirus: rondslingerende handschoenen en mondkapjes van mensen op straat. Daarnaast belanden deze beschermingsmiddelen ook in de recyclestromen, terwijl dat absoluut niet de bedoeling is.

Bewustzijn
Het corona-afvalpictogram wordt vanaf nu ingezet bij verkooppunten van beschermingsmaterialen op Nederlandse OV-locaties, op afvalbakken en op beeldschermen. Door het beeldmerk al op het punt van aankoop zichtbaar te maken, worden dragers zich ervan bewust dat beschermingsmiddelen niet op straat of in de recyclebak thuishoren, maar bij het restafval. Plaats in jouw gemeente het pictogram op alle plekken waar al zwerfafval van mondkapjes en wegwerphandschoenen is of kan gaan ontstaan – denk aan uitstaphaltes van het openbaar vervoer.

Meer informatie: https://www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen/nieuw-pictogram-gooi-corona-afval-de-juiste-afvalbak 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.