NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga geeft NVRDtalk!

Datum: 22-10-2020
Op 5 november geeft Plastic Soup Surfer Merijn Tinga een NVRDtalk. Tijdens zijn talk zal Merijn het onder andere hebben over zijn Wakkere Wegwerpers Tour; een tour waarbij hij op een sup-board van Maastricht naar Schiermonnikoog (550 km) peddelde om afval scheiden in de klas te agenderen.

Gedurende zijn tocht bezocht Merijn basisscholen om leerlingen te activeren hun burgemeester te benaderen om afval scheiden in de klas mogelijk te maken. Daarnaast probeerde Merijn achter de schermen de impasse te doorbreken door de kopstukken in Nederland bijeen te brengen om de belemmeringen rond afval scheiden in de klas op te heffen. Wat uiteindelijk op het nippertje mislukte.

Wat zijn de vervolg stappen nu? Merijn geeft hierop antwoord tijdens zijn talk. Ook zal hij eerdere campagne-expedities voorbij laten komen waarin hij resultaten deelt die ze voor-en achter de schermen hebben geboekt.

Meld je hier aan voor de (gratis) NVRDtalk van 5 november van 15.00-16.00 uur!

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.