NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Plastic Soup Surfer zet zich in voor afvalscheiden op scholen

Datum: 01-07-2020
Waarom wordt er op zo weinig scholen en klassen apart afval ingezameld? Terwijl dit zo logisch is? In september stapt Plastic Soup Surfer Marijn Tinga op zijn board om afvalscheiden op scholen mogelijk te maken.

Komend schooljaar start de wegwerpcampagne op basisscholen. Martijn Tinga gaat langs scholen, politici, recyclers en bedrijven. Met The Happy Activist als media partner. Wat is het verhaal? En hoe lossen we het op? Kent u een school die dit interessant zou vinden? Aanmelden kan op www.wakkerewegwerpers.nl

Manifest
Het belang van afvalscheiding op scholen en maatschappelijk organisaties wordt breed gedragen. Toch belemmeren huidige financiële en wettelijke barrières dit nog te vaak. De NVRD is van mening dat scholen en maatschappelijke organisaties hiervan niet de dupe mogen worden en wenst geen ‘nee’ meer te verkopen als scholen en maatschappelijk organisaties willen starten met afvalscheiding. Daarom lanceerde de NVRD eerder dit jaar een manifest waarin handvatten, wensbeelden en overwegingen worden aangedragen.

Met dit manifest geeft de NVRD niet alleen een handreiking aan scholen en maatschappelijke organisaties, maar geeft ze ook aan waar belemmeringen en obstakels ervaren worden en waar het Kabinet de helpende hand kan reiken. Gemeenten en publieke bedrijven krijgen handelingsperspectief en de NVRD pakt afvalscheiding op scholen en bij maatschappelijke organisaties per direct aan.

Download hier het manifest afvalscheiding op scholen en maatschappelijke organisaties

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.