NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Platform ‘Schouders onder Schoon’ is live

Datum: 31-03-2021
Schoudersonderschoon.nl is live! Dit platform is van en voor organisaties die werk maken van een schoon Nederland. Op de site inspireren zij elkaar met hun initiatieven en activiteiten. Ze werken samen om zo de communicatie over zwerfafval in Nederland te versterken en Nederland schoner te maken. Samen hebben de organisaties van ‘Schouders onder Schoon’ een enorme achterban, een rijk netwerk en veel kennis en ervaring!

Gratis beschikbaar: campagne Je plek schoon achterlaten. Zo gefikst!
Piekdrukte op recreatieplekken leidt vaak tot zwerfafval. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren tussen de 19 en 24 jaar hun afval laten liggen als ze buiten gechilld hebben. Daarom heeft het samenwerkingsplatform Schouders onder Schoon voor deze groep de campagne Je plek schoon achterlaten. Zo gefikst! ontwikkeld. De campagne bestaat uit offline materialen zoals posters, sjablonen en stickers. En online materiaal zoals gifjes, banners en voorbeeld-social posts. De toolkit met alle middelen vind je op schoudersonderschoon.nl en is gratis beschikbaar. Download de toolkit snel en ga aan de slag!

Op 24 mei geven wij deze campagne een extra online boost tijdens de Europese Dag van de Nationale Parken.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.