NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Prijsvraag Circulair Ambachtscentrum (Indienen tot 10 december)

Datum: 25-11-2021
Voor de derde maal op rij stelt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat subsidies beschikbaar voor het geven van een extra impuls aan circulaire ambachtscentra. In 2019 en 2020 was dat ook al het geval. Met als resultaat 32 initiatieven in 59 gemeenten. Om gemeenten ook dit jaar te stimuleren om een circulair ambachtscentrum op te zetten of uit te breiden, is een nieuwe prijsvraag uitgezet. In totaal is 0,9 miljoen beschikbaar. De best beoordeelde plannen kunnen een subsidie van maximaal EUR 50.000,- krijgen.

Initiatieven waar levensduurverlening, hoogwaardig producent- en materiaalhergebruik en een duurzame samenwerking tussen kringloopbedrijf, milieustraat, repaircafé, makersplaats en/of opleidings- en trainingscentrum staan centraal.

Nieuwe plannen
In de nieuwe plannen moeten minimaal de vijf pijlers van een circulair ambachtscentrum (milieustraat, kringloop, reparatie, sociaal en onderwijs) samenkomen en moet de samenwerking met een of meerdere andere gemeenten vormgegeven worden. Ook gemeenten die al eerder een subsidiebijdrage hebben gehad kunnen deelnemen.

Plannen kunnen tot en met vrijdag 10 december 17.00 uur worden ingediend. Kijk voor meer informatie over de prijsvraag en de wijze waarop plannen kunnen worden ingediend op de website van circulaire ambachtscentra.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.