NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Programma Vakdag 2023 bekend

Datum: 12-04-2023
Op 28 juni is het tijd voor alweer de vierde Vakdag, dé dag voor operationeel medewerkers uit de branche. Bij DUS in Utrecht staat de hele dag in het teken van werkgeluk en waardering. Relevante thema’s waarmee een dag zo gevuld is. Van paneldiscussie tot workshops: we gaan actief met de thema’s aan de slag.

Iedereen heeft ermee te maken: werkgeluk. Waardering speelt daar een grote rol in: van je leidinggevende, collega's, maar ook van jezelf. Op diverse manieren gaan we aan de slag met het tonen van waardering, leiderschap en persoonlijke veiligheid.

Paneldiscussie
Angeline Kierkels (directeur Meerlanden), Mitchel Viljeer (teamleider inzameling gemeente Rotterdam) en Vincent Baas (manager grondstoffen Circulus) vormen in de ochtend ons panel. Zij gaan aan de hand van drie stellingen in gesprek met de zaal. Hoe bevorderen zij het werkgeluk binnen hun teams? Er is ook ruimte voor de zaal om vragen te stellen aan de panelleden.

Workshops
Na de paneldiscussie splitsen we ons op in drie groepen en beginnen de workshoprondes. Iedere deelnemer bezoekt drie workshops. Dit doen we in opeenvolgende rondes, onderbroken door pauzes en een lunch.

  • Kracht van waardering: In de workshop worden de deelnemers op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze ze meer waardering kunnen geven. Met inspirerende voorbeelden worden de deelnemers uitgedaagd te brainstormen over ideeën waardoor ze voor meer waardering kunnen zorgen op hun werkplek. Deze training wordt verzorgt door het HappinessBureau.
  • Meer werkgeluk door eigenaarschap: Deze interactieve workshop is een inleiding op hoe je eigenaarschap bij jezelf en binnen je organisatie kunt vergroten, en is een mooie eerste stap om daarbij jouw persoonlijk leiderschap te versterken. Er wordt daarbij vooral uitgegaan bij wat jij zelf kan doen om meer eigenaarschap te ervaren, het werkplezier te vergroten en resultaten te verbeteren. Middels interactieve sessies afgewisseld met filmpjes en oefeningen, krijg je inzicht in en ervaar je wat eigenaarschap inhoudt, hoe je jouw gevoel van eigenaarschap kunnen vergroten en bij anderen kan stimuleren. Deze training wordt eveneens verzorgt door het HappinessBureau.

  • Safety Keet: Met dank aan WENB staat ook de Safety Keet op het terrein van de Vakdag. De Safety Keet is de manier om kennis, inzicht en handelingsperspectief in veilig werken te beleven. Het is speciaal ingericht voor de afvalinzameling, groen en reiniging. De uitklapbare trailer heeft zes interactieve zones. Elke zone heeft zijn eigen didactische uitdaging. In de Safety Keet vind je diverse interactieve elementen en spellen.

Afsluitende spreker
Na Robert Doornbos en Björn Kuipers mogen we nu Michael Kortekaas verwelkomen als afsluiter van de Vakdag. Deze stoere man is voornamelijk bekend van het tv-programma Hunted, waarin hij één van de hunters is. Daarnaast is hij spreker op het gebied van leiderschap, werkgeluk en mentale veerkracht. Zijn ervaring bij zowel de politie als Defensie vormt daarvoor een mooie basis. Inmiddels helpt hij als oprichter van het programma 'ProfessioneelFit' mensen met teambuilding en verandermanagement. 

Enthousiast geworden? Aanmelden (van jezelf en/of je collega's) kan hier

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.