NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Protocol Afvalsector aangepast na versoepelingen

Datum: 09-07-2020
Naar aanleiding van de versoepelingen van de Coronamaatregelen op 1 juli 2020 is het Protocol Afvalsector aangepast. Zo blijft de afvalsector aangesloten bij de regelgeving vanuit het RIVM en de Rijksoverheid.

In de aanpassing van het protocol is onder andere opgenomen dat medewerkers zich bij klachten laten testen en dat er zoveel mogelijk in vaste teams wordt gewerkt. Het blijft van belang om cabines voor, tijdens en na werkzaamheden te ventileren. Na een dienst dient een cabine grondig schoongemaakt te worden.

Mondmaskers
Wanneer de medewerk(st)er plaatsneemt in een inzamelvoertuig met meerdere personen, is het advies een niet-medisch mondmasker te dragen. Is de medewerk(st)er alleen, dan is een niet-medisch mondmasker niet nodig. Uiteraard blijft het dragen van een mondmasker verplicht wanneer het de standaarduitrusting voor specifieke werkzaamheden betreft.

Lees alle aanpassingen in het geüpdatet protocol.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.