NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Reactie NVRD op AanZET-subsidieregeling

Datum: 27-01-2022
De NVRD is blij dat er een subsidieregeling zoals AanZET bestaat. De afvalsector wil graag bijdragen aan een emissievrije wereld. In specifieke gevallen is dit ook al op korte termijn noodzakelijk vanwege de ontwikkeling van emissievrije zones in tal van binnensteden.

Deze AanZET-subsidie kan hier een beperkte bijdrage aan leveren. Tenminste, voor die inzameldiensten die bedrijfsmatig zijn georganiseerd. Omdat de gemeentelijke diensten zijn uitgesloten creëert deze subsidieregeling een ongelijk speelveld. We zien dan ook graag zeer spoedig een gelijkwaardige subsidieregeling voor de gemeentelijke diensten.

Wat deze subsidieregeling in onze ogen beter had kunnen maken is de koppeling met de realisatie van een goede laadinfrastructuur. Immers, een elektrische of waterstof-vrachtwagen die niet kan laden / tanken is niet goed inzetbaar. De ontwikkeling en beschikbaarstelling van laadinfrastructuur is in onze ogen onlosmakelijk verbonden met het gebruik van emissievrije vrachtwagens.

Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.