NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Regeling thermische verwerking PET-trays voor ketenregiegemeenten

Datum: 14-07-2021
Op dit moment is de recyclecapaciteit van PET trays beperkt waardoor er voor gemeenten in het ketenregiemodel het risico bestaat dat het vermarkten van gesorteerde PET trays tijdelijk niet mogelijk is. Over dit soort situaties zijn afgelopen jaar in het PKO afspraken gemaakt en vastgelegd in de regeling thermische verwerking van tijdelijk niet afzetbare kunststoffen en drankenkartons. 

Deze regeling en andere besluiten die door het Platform Ketenoptimalisatie zijn gedaan, zijn te vinden op www.platformketenoptimalisatie.nl. Gezien de huidige marktsituatie heeft het Afvalfonds besloten deze regeling te activeren voor PET trays in de periode 1 juli 2021 t/m 31 december 2021. Dus indien recycling van PET trays niet mogelijk is en een gemeenten in het ketenregiemodel genoodzaakt is te kiezen voor thermische verwerking, kan zij in aanmerking komen voor een vergoeding. Voor de thermische verwerking van PET trays vraagt een gemeente (of haar sorteerder/vermarkter) vooraf toestemming bij Nedvang via dit aanvraagformulier dat te vinden is op de website van Nedvang.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.