NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Rijkswaterstaat start Buyer Group voor verduurzamen BOA kleding

Datum: 24-09-2020
Gebruik maken van de gezamenlijke inkoopkracht van gemeenten en publieke partijen. In het traject richting circulaire minicontainers deed de NVRD hier samen met een aantal leden en de markt ervaring mee op. Met als resultaat concept aanbestedingsstukken voor circulaire minicontainers die door alle NVRD leden gebruikt kunnen worden.  

Rijkswaterstaat, IPO, VNG en UWV starten in 2020 met 13 buyer groups, waaronder een buyer group voor de verduurzaming van BOA kleding. Een buyer group is een  samenwerkingsverband van opdrachtgevers die werken aan een gezamenlijke marktvisie en marktstrategie om de markt te verduurzamen. Deze kunnen opdrachtgevers vervolgens in hun eigen praktijk en aanbesteding toepassen. Daarnaast deelt de buyer group kennis en ervaring met andere opdrachtgevers.

Start uw gemeente binnen afzienbare tijd een aanbesteding voor BOA kleding of wil u kennis en ervaring opdoen op het gebied van duurzame BOA kleding? Dan kunt u contact opnemen met Sabine van der Leij (Sabine.vander.leij@rws.nl) of Sophie de Smet (sophie.de.smet@rws.nl) (de officiële start van de buyer group is 1 oktober, dus wees er snel bij). Meer informatie over de buyer group vindt u op Pianoo.nl.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.