NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Sessies Grondstoffencongres: het beleid achter de circulaire transitie

Datum: 01-03-2023
Afval voorkomen, het vrijgekomen afval goed scheiden en samenwerken in de keten: allemaal belangrijke voorwaarden voor de transitie naar een circulaire economie. Maar om dit te faciliteren is er ook aandacht nodig voor de eigen bedrijfsvoering. Tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres hoor je hier meer over.

Hoe zorg je voor voldoende mensen, en wat zijn de ontwikkelingen binnen het wagenpark? Tijdens twee sessies op het Gemeentelijk Grondstoffencongres gaan we hier dieper op in.

Uitdagingen personeelsbeleid: krapte en inclusie
Dagelijks zijn tienduizenden mensen aan het werk in het gemeentelijk afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. Maar in tijden van arbeidskrapte is het een uitdaging om aan (goed) personeel te komen. Dus hoe maak je het werken aan een duurzame en circulaire gemeente interessant? Hoe kun je omgaan met je huidige personeel en mensen met een ondersteuningsbehoefte? En hoe kan dit elkaar juist versterken? En hoe kun je voor iedereen die wil de juiste plek creëren? Tijdens deze sessie komen een aantal voorbeelden aan bod.

Inkoop duurzaam wagenparkbeheer
Steeds meer gemeenten stellen een emissievrije zone in, waardoor ook de afvalinzameling emissievrij zal moeten worden. Maar wat is hierbij realistisch? Bij de inkoop van dienstverlening en/of voertuigen zullen dan belangrijke keuzes gemaakt moeten worden tussen waterstof-elektrisch en/of batterij-elektrische voertuigen. En vervolgens krijg je te maken met vragen over planning en levertijden, eventuele subsidies, laadpunten, routeplanning en stalling. Tijdens deze sessie worden aan de hand van praktijkvoorbeelden tips en trucs gegeven hoe je dit als gemeente aan kunt pakken.

Aanmelden voor deze of andere sessies?  
Dat kan via de website van het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Zien we jou ook op 30 maart?

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.