NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Stakingen gepland: onder andere chauffeurs en beladers leggen in diverse steden werk neer

Datum: 20-01-2023
Vanaf 23 januari vinden op diverse plekken in Nederland werkonderbrekingen, stakingen en actiebijeenkomsten plaats. De aanleiding hiervoor is de vastgelopen CAO-onderhandeling tussen VNG en vakbond FNV.

​De partijen werden het niet eens over de loonsverhoging. VNG bood een loonsverhoging in 2023 van 5%, terwijl FNV inzet op 12% loonsverhoging met een Automatische Prijscompensatie voor de hoge inflatie. FNV stelt dat het verschil tussen de boden onoverbrugbaar is. 

Onder meer in Utrecht, Almere, Amsterdam en Tilburg vinden acties plaats. Op 15 februari vindt er een landelijke demonstratie plaats in Utrecht. De gehele actie-agenda is hier terug te vinden.

De NVRD is geen werkgeversorganisatie en dus geen partij in dit conflict. Wel vertegenwoordigt de NVRD alle gemeenten en publieke bedrijven die huishoudelijk afval inzamelen. De betrokken gemeentelijke NVRD leden trachten - met ruimte en respect voor de acties- de impact voor huishoudens te beperken door duidelijke communicatie, het afschalen van bepaalde inzameling of het later inhalen daarvan.


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.