NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Standpunt ministerie over BTW

Datum: 09-12-2019
Afgelopen donderdag  publiceerde VNG dit stuk op haar website. In dit stuk is te lezen dat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) per brief aan de VNG heeft laten weten dat bijdragen die gemeenten ontvangen van de stichting Afvalfonds Verpakkingen voor de gescheiden inzameling, sortering en/of verwerking van verpakkingsafval zijn belast met btw. De NVRD heeft aangedrongen bij VNG de komende maanden te gebruiken om te onderzoeken hoe het standpunt van het ministerie in de praktijk zal uitwerken.

Afhankelijk van deze uitkomst zal bekeken worden of verdere actie richting het ministerie nodig is. Dit heeft VNG inmiddels ook opgenomen in het bericht.

Tegen de lijn van het ministerie zijn diverse argumenten in te brengen. Er zijn immers wel degelijk verdere regelingen zoals het LAP en het VANG beleid die gemeenten verplichten stromen gescheiden in te zamelen. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek van de VNG met de NVRD en het Afvalfonds wordt dit verder besproken met het ministerie.

In de tweede week van januari komt er een werkgroep bijeen namens NVRD en VNG om hier over door te praten.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.