NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Startbijeenkomst Benchmark Huishoudelijk Afval

Datum: 13-04-2022
Gisteren was het dan zover, de startbijeenkomst van de Benchmark Huishoudelijk Afval 2022. Met 90 aanwezigen bij de digitale aftrap een zeer goede opkomst. In totaal zijn er dit jaar 105 deelnemers die bij elkaar 176 gemeenten vertegenwoordigen.
Als vervolg op deze startbijeenkomst gaan alle deelnemers aan de slag met het verzamelen en invoeren van de diverse gegevens. Hierbij worden ze ondersteund door onze experts. Sinds 2020 zijn er ook circulaire indicatoren toegevoegd. Dit levert iedereen straks nog meer inzichten op! 

Nadat alle data is ingevoerd, zal deze worden gecontroleerd en gaan we de uitkomsten met elkaar vergelijken om zo verbeterpunten te formuleren. Tevens nieuw dit jaar zijn de 5 werkbezoeken bij sorteerders en verwerkers. Zo krijgen alle deelnemers een nog completer beeld van wat er na de inzameling met het afval gebeurd. 

Meer weten over de benchmark? 
Kijk dan op: benchmarkafval.nl


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.