NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA) zoekt inhoudelijk specialisten

Datum: 08-01-2020
De Arbocatalogus Afvalbranche is de Arbo standaard voor alle bedrijven in de afvalsector. In 2020 worden de werkgroepen van zeven, teruggebracht naar twee. Eén buigt zich over Inzamelen, Beheer en Onderhoud. De ander richt zich op Recycling en Verwerking. Voor beide werkgroepen is de StAA op zoek naar geïnteresseerde specialisten.

In het voorjaar 2019 is in de Afstemmende Werkgroep gesproken over een herindeling van de inhoudelijke werkgroepen van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA). In het laatste kwartaal van 2019 is, met instemming van het bestuur van de StAA, gekomen tot een volgende verdeling: Eén werkgroep Inzamelen, Beheer en Onderhoud (IBO): zij behandelen alle vraagstukken rondom inzamelvoertuigen, BOR, rioleringsbeheer, de milieustraat en op- en overslag. Eén werkgroep Recycling en Verwerking (RenV): deze werkgroep gaat aan de slag met bewerken, bioconversie, verbranden en storten.

De inhoudelijke werkgroepvergaderingen vinden twee keer per jaar plaats gedurende een gehele dag op een externe locatie, inclusief avondeten ter afsluiting.

Oproep
Nu het bestuur akkoord is gegaan met deze herverdeling, is het zaak deze zo spoedig mogelijk te vullen met geïnteresseerde en betrokken specialisten. Kennis en deskundigheid over het beschermingsniveau Arbowet is hierbij uiteraard een voorwaarde. Interesse in één (of beide) werkgroep(en), kan kenbaar worden gemaakt aan Jennifer Koster-Bos; kosterbos@verenigingafvalbedrijven.nl Laat in een e-mail weten aan welke inhoudelijke werkgroep(en) u deel wenst te nemen. 13 januari worden de eerste datumprikkers verzonden om de vergadermomenten vast te stellen.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.