NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Stientje van Veldhoven geeft startsein Week van de AfvalHelden

Datum: 01-03-2021
Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaf op maandag 1 maart het officiële startsein voor de Week van de AfvalHelden in Rijssenhout. Van Veldhoven sprak de Helden van afval- en reinigingsbedrijf Meerlanden toe en overhandigde het eerste exemplaar van magazine de AfvalHeld. “Toen de eerste lockdown inging, merkte je overal in Nederland terecht grote waardering voor jullie als  afvalhelden, met bedankbriefjes op containers en kleurplaten voor de ramen. Dat verdienen jullie wat mij betreft elke dag. Jullie houden door weer en wind onze straten en buurten schoon, en zorgen met de inzameling voor een belangrijke stap om van ons afval weer nieuwe grondstoffen te maken, jullie verdienen deze week!”, aldus Van Veldhoven.

In de week van 1 t/m 7 maart worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de afval- en reinigingssector in het zonnetje gezet. Bijna 30.000 professionals halen dagelijks het afval op en zorgen ervoor dat het daarna grotendeels een nieuwe toepassing krijgt. Op die manier dragen ze allemaal bij aan een betere en schonere wereld. De Week van de AfvalHelden is in het leven geroepen door de brancheorganisaties. Tijdens de Week van de AfvalHelden staat waardering voor alle medewerkers van deze partijen centraal.

VLOG Stientje van Veldhoven

Magazine de AfvalHeld
Vanmiddag werden ook de eerste exemplaren van de AfvalHeld overhandigd. Dit magazine is speciaal ontwikkeld voor en door AfvalHelden. Het bewaarexemplaar is door heel Nederland verspreid en geeft een inkijk in de wereld van deze Helden. Bekijk het magazine hier digitaal!

Waardevol en cruciaal beroep
”Je kunt altijd nog in het afval gaan”. Een bekende uitspraak, met als onderliggende boodschap dat werken in de afvalsector weinig kennis en kunde vereist. Niets is minder waar. De branche professionaliseert: er worden steeds meer vaardigheden van de medewerkers gevraagd. Van technische en organisatorische kennis, tot communicatieve vaardigheden. Medewerkers in de afvalbranche zijn van vitaal belang voor de volksgezondheid en het draaiend houden van Nederland. En daar zorgen ze dagelijks voor. Daar mogen we met z’n allen best trots op zijn. Zij verdienen onze waardering, iedere dag, en speciaal tijdens de Week van de AfvalHelden.

Programma van de week
Iedere dag van de Week van de AfvalHelden heeft een eigen thema. Organisaties zijn vrij om aan te haken op dit weekprogramma, maar mogen ook geheel hun eigen invulling geven aan de week. De activiteiten van de organisaties kunnen op social media gevolgd worden via #AfvalHelden en/of #WeekvandeAfvalHelden.

  • Maandag 1 maart: Inwoners van Nederland; landelijke kick-off door staatssecretaris Stientje van Veldhoven, lancering magazine De AfvalHeld
  • Dinsdag 2 maart: Scholen, kinderen, ouders; ontwerpwedstrijd, kleurplatenactie
  • Woensdag 3 maart: AfvalHelden;  Landelijke Ontbijtdag
  • Donderdag 4 maart: Waardering; online ‘talk’ over waardering
  • Vrijdag 5 maart: Bedrijven; binnendienst, buitendienst, inhuurkrachten en vrijwilligers
  • Zaterdag 6 maart: Milieustraten, bij de eerste lockdown kregen milieustraat Helden het zwaar. 1,5 meter afstand en een toenemende stroom met bezoekers.
  • Zondag 7 maart: Feestelijke terugblik

Meer over deze activiteiten is te vinden op www.weekvandeafvalhelden.nl

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.