NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Strengere maatregelen vanuit overheid om aantal besmettingen COVID-19 terug te dringen

Datum: 05-11-2020
Het kabinet presenteerde op dinsdag 3 november  strengere maatregelen om zo het aantal besmettingen rondom het coronavirus sneller naar beneden te brengen. Maatregelen omvatten onder andere: zich met slechts twee personen in de buitenruimte begeven, zoveel mogelijk thuis blijven en werken en de sluiting van bepaalde openbare gelegenheden.   

Tijdelijke vrijstelling inzameling droog afval ziekenhuizen
Vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er wederom een tijdelijke vrijstelling ten behoeve van het vervoer van ziekenhuisafval afgekondigd. De capaciteit van de gespecialiseerde afvalverwerker van dit ziekenhuisafval is, door het verhoogde aanbod momenteel, ontoereikend om alle specifieke verpakkingen met droog ziekenhuisafval te kunnen verwerken. Met de regeling wordt vrijstelling verleend om het droge afval te verpakken in goed gesloten zakken die wel verwerkt kunnen worden binnen de bestaande capaciteit van de overige afvalverwerkers. Deze vrijstelling is op 4 november in werking getreden en vervalt per 1 oktober 2021.

Lees de details in onderstaand document:

Staatscourant 3 november

 

De NVRD blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Hierbij werken we samen met andere partijen in de branche om het branche brede protocol wanneer nodig up-to-date te houden. Dit protocol is en blijft een vertaling van de nationale regelgeving. Regionale regelgeving kan afwijken. 

Bekijk hier het actuele protocol

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.