NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Studio Circulair: materialen zijn goud waard

Datum: 17-06-2020
Wist je dat de bouwsector verantwoordelijk is voor 66% van al het afval in Nederland? Deze week onderzoekt Studio Circulair wat er nodig is om circulair te (ver)bouwen. En daar kan iedereen aan bijdragen. Stond jij tijdens de lockdown bijvoorbeeld ook in de rij bij de bouwmarkt of klus je met circulaire materialen? Het Rotterdamse/Nederlandse publiek kan op 18 juni zijn/haar mening laten horen in de live uitzending en mee discussieren!

In Rotterdam wordt aardig doorgebouwd. Tot 2040 moeten er 40.000 woningen bij komen in de Maasstad. Maar lukt dat ook duurzaam? Bouwen ze alles nieuw, of krijgen oude panden ook een nieuwe kans? En hoe halen ze de maximale waarde uit materialen? Emma Lesuis bouwt in de vierde aflevering van Studio Circulair een stevig gesprek met architect Robert Winkel, Fense Berkhof van Woonstad en Cedrique Steenkamer van de gemeente Rotterdam. En verder: neemt reporter Chaimae Fadis een kijkje bij de circulaire ontmanteling van Theater Zuidplein en hebben ze gouden tips voor de circulaire klusser!
 

Kijken dus: donderdag 18 juni van 20.30 tot 21.00 uur live vanuit BlueCity!

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.