NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Textielcongres NVRD en RWS op 9 februari 2023

Datum: 15-12-2022
Op donderdag 9 februari 2023 organiseren NVRD en Rijkswaterstaat het VANG-textielcongres voor gemeenten. Tijdens deze inspirerende middag (van 12.30 tot 17.00) in Utrecht gaan we in gesprek over textielinzameling. Gemeenten en inzamelaars, maar ook recyclers en producenten komen aan het woord.

​Afgedankt textiel wordt veelal via gemeentelijke inzamelbakken ingeleverd. Gemeenten doen er alles aan meer en kwalitatief beter textiel in te zamelen. Toch komt helaas nog altijd de helft van het textiel bij het restafval terecht. Ook blijft vervuiling van ingezameld textiel een terugkerend thema. De invoering van de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV) voor textiel vanaf 2023 voegt een extra dimensie toe aan de inzameling van deze stroom.

Genoeg om te bespreken op 9 februari! 

Aanmelden 
Klik hier om je aan te melden voor het congres via de VANG-website.


Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.