NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Tot 1 juni nog gratis glasbakken

Datum: 15-04-2021
Op 1 juni 2021 stopt de 'regeling glasbakken'. Veel gemeenten hebben de afgelopen tijd extra glasbakken geplaatst en hebben hiervoor een financiële bijdrage voor het aanschaffen van de glasbak mogen ontvangen. De regeling vloeit voort uit de opdracht om het wettelijk bepaalde 90% hergebruik van glazen verpakkingen te kunnen realiseren. Elke extra geplaatste glasbak zorgt voor gemak bij bewoners. Gemak is een bepalende factor bij afvalscheiding.

Gemeenten die nog in aanmerking willen komen voor de vergoeding per glasbak dienen dit voor 1 juni 2021 aangevraagd te hebben. De regels om een vergoeding aan te vragen blijven hetzelfde: er wordt minder dan 23 kilo per persoon per jaar glas ingezameld, er zit meer dan 5 kilo glas in het restafval en/of er is sprake van extra wijken. Voor vragen of aanvragen kunt u terecht bij uw accountmanager van Nedvang.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.