NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Trots op de branche

Datum: 26-03-2020
Het schoon en veilig houden van de Nederlandse straten gaat, vooralsnog, onverminderd door. Mannen en vrouwen gaan dagelijks de straat op om containers te legen, groen te onderhouden en de drukke milieustraten te bemannen. Steeds meer inwoners tonen hier hun waardering voor. Van bedankbriefjes tot plakken cake; de trots op onze branche wordt duidelijk gemaakt. Gisteren bezocht ook minister Stientje van Veldhoven 3 verwerkers/inzamelaars om de mannen en vrouwen een hart onder de riem te steken.  

Het is één van de cruciale beroepsgroepen aangeduid door de overheid: het vervoer van afval en vuilnis. Net als zorgmedewerkers, vakkenvullers en politie zijn medewerkers in onze branche ‘gewoon’ aan het werk. De dankbaarheid hiervoor wordt op verschillende manieren geuit.

Minister ook trots
Van Veldhoven bezocht onder andere HVC in Dordrecht waar ze met verschillende medewerkers van de ophaaldienst sprak. “Jullie doen belangrijk werk dat ook in deze bijzondere tijd doorgaat. Cruciaal dat het ophalen en verwerken van afval doorgaat. Waar we kunnen, zullen we de sector helpen.” Ook nam de minister een kijkje bij de het afvalbrengstation in Dordrecht, waar het sinds de strenge maatregelen het drukker is dan ooit te voren. Zo liep de wachttijd in Dordrecht zaterdag op tot tweeëneenhalf uur. “Logisch dat veel mensen nu een grote schoonmaak houden, maar ook de veiligheid van de medewerkers op milieustraten staat voorop. Dus als je komt, heb geduld”, aldus Van Veldhoven.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.