NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Uitnodiging Jaarcongres Stichting Arbocatalogus Afvalbranche 24 november 2020

Datum: 06-10-2020
Op dinsdag 24 november organiseert de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche haar jaarcongres. Dit keer speciaal voor leidinggevenden en volledig online. Van 10 tot 12 uur hebben we een inspirerend programma waarmee we leidinggevenden wegwijs willen maken in hoe je medewerkers verleidt tot veilig en gezond gedrag.

Gedragsdeskundige Leonie Venhoeven van D&B vertelt ons hoe menselijk gedrag tot stand komt en hoe we gedrag kunnen veranderen om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. Een theoretisch en tegelijk praktisch verhaal dat ons leert op een andere manier te kijken naar hoe mensen zich gedragen, en hoe we kunnen inspelen op motieven en weerstanden om succesvol te zijn in gedragsverandering. Leonie inspireert om de kennis die ze met ons deelt in te zetten in de eigen dagelijkse praktijk.

Lotje de Laat van SUEZ Nederland laat ons vervolgens zien welke communicatietechnieken we kunnen inzetten om medewerkers aan te zetten tot gezond en veilig gedrag. Met concrete praktijkvoorbeelden maakt ze duidelijk hoe SUEZ Nederland dit aanpakt. Hiermee willen we de kijker kant-en-klare tools aanreiken om er binnen de eigen organisatie mee aan de slag te gaan.

Het jaarcongres gaat om 10 uur van start en wordt geopend door Michaël van Hulst, voorzitter van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche. Dagvoorzitter Pieter Kaltner (manager Haagse Milieu Services) zorgt voor interactie met de deelnemers, die vragen kunnen stellen via de chat. Het congres eindigt om 12 uur.

Het webinar richt zich op leidinggevenden, omdat zij ervoor verantwoordelijk zijn dat hun medewerkers veilig en gezond werken. Het jaarcongres is uiteraard ook interessant voor communicatieprofessionals, KAM-functionarissen, en OR-, VGWM- en directieleden. Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk door vóór 10 november een e-mail te sturen naar info@arbocatalogus-afvalbranche.nl o.v.v. organisatie, naam, functie en e-mailadres. Iedereen die zich heeft aangemeld, ontvangt een week voorafgaand aan het webinar een bevestigingsmail met meer informatie over het online volgen van het programma.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.