NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Update GFT wel/niet lijst voor koffie en thee

Datum: 01-07-2021
De koffie- en theebranche heeft gewerkt aan nieuwe weggooilogo’s voor hun producten. In aanloop naar de komst van composteerbare koffiepads en theezakjes heeft het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) twee nieuwe logo's toegevoegd aan de weggooiwijzer.

Nu horen die nog bij het restafval, maar dit gaat veranderen naar groente-, fruit- en tuinafval (gft). Als de producenten van koffie en thee hun productie hebben aangepast zal ook de wel/niet lijst voor gft worden aan gepast.

Dit najaar is dus een goed moment om de communicatie richting bewoners te updaten. Zorg dat de juiste lijst op de website staat, op posters, in campagnes, op stickers, de afvalkalender en op de containers. Op basis van deze lijst worden vrachten ook gekeurd. Op basis van de materialen en producten op de ‘wel kant’ kan er goede compost gemaakt worden. Het gebruik van verkeerde lijsten leidt tot verkeerd scheidingsgedrag en dus vervuiling in de stromen. Dus gebruik de juiste lijst die hier te vinden is: https://www.vang-hha.nl/afvalscheiding/wel-niet-lijst/ . Als het kan: zet nu al de juiste lijst op de websites van gemeenten of afvalbedrijf! En pas deze in het najaar als koffiepads en theezakjes naar de wel-kant gaan.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.