NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Vacature bestuurder Young NVRD

Datum: 10-09-2020
Ben jij proactief, communicatief vaardig, sociaal en wil je graag iets betekenen voor jonge professionals in de afval- en reinigingsbranche? Dan is dit je kans om op landelijk niveau mee te werken aan de ontwikkeling van het Young NVRD netwerk.

Sinds 2015 verenigt de NVRD jonge professionals (<35 jaar) binnen de afval- en reinigingsbranche in het netwerk ‘Young NVRD’. Er is een sterk netwerk opgebouwd met betrokken Young Professionals en er zijn inspirerende bijeenkomsten georganiseerd. Young NVRD is klaar voor een volgende stap. We blijven evenementen organiseren, maar we willen het netwerk ook graag op andere manieren verenigen. We zoeken hierbij verbinding op lokaal, regionaal, landelijk én internationaal niveau.

Bij Young NVRD is ruimte vrijgekomen voor twee nieuwe bestuursleden, die samen met ons invulling willen geven aan deze ambitie.

Wie zoeken wij?
We zoeken Young Professionals uit de afval- en reinigingsbranche, werkzaam bij een lid van de NVRD, met een duidelijke visie op de branche. Je weet wat de nieuwe ontwikkelingen zijn en welke thema’s steeds belangrijker worden. Je denkt graag mee over de ambitie en visie van Young NVRD en hebt volop ideeën om daar invulling aan te geven. Daarnaast heb je goed ontwikkelde organisatorische skills en vind je het leuk om een bijeenkomst in elkaar te draaien. Even bellen met een locatie, leverancier of spreker doe jij in een handomdraai.

We zoeken personen die zich voor minstens twee jaar willen committeren aan het Young NVRD bestuur. Dit brengt ook een zekere inzet wat betreft uren met zich mee. Het gaat om in ieder geval:
- Vier keer per jaar een overleg met het Young NVRD bestuur op locatie (+/- een dagdeel);
- Twee á drie keer per jaar een Young NVRD bijeenkomst (gehele dag, plus de tijd die het kost om de dag te organiseren) en
- wat er verder nodig is voor de nieuwe elementen die wij samen gaan bedenken!

Wat gaan we doen?
Nadat de twee nieuwe bestuursleden zijn gekozen, komen we ter kennismaking bij elkaar. Onze eerste taak is om het Jaarplan 2021 voor Young NVRD op te stellen. We gaan het hebben over interessante thema’s, sprekers en mogelijkheden om het netwerk verder te positioneren. Zo gaan we fris het nieuwe jaar in. Vanaf 2021 speel je een actieve rol bij het organiseren van de evenementen van Young NVRD. Je komt met suggesties voor locaties, hebt ideeën over sprekers (binnen en buiten onze branche) en vindt leuke samenwerkingspartners. Je bent bovendien bij alle events aanwezig. Daarnaast ben je onderdeel van het verder positioneren van het netwerk. Hoe zorgen we ervoor dat we blijven aansluiten op de behoeften van Young Professionals in onze branche? En hoe kunnen we de innovatieve en creatieve ideeën van deze medewerkers verder de branche in brengen? Dit bespreken we bij iedere bestuursvergadering, maar ook in de maanden daaromheen houd jij je ogen en oren open.

Interesse?
We ontvangen graag je CV, maar je korte motivatiebrief is voor ons belangrijker. Je hoeft nog geen bestuurservaring te hebben. Wij ontvangen je aanmelding graag vóór 1 oktober 2020 in een mail naar Suzie van de Pas (vandepas@nvrd.nl). Uiterlijk 9 oktober ontvang je een reactie. De eerste gesprekken staan gepland in week 42 (12 – 16 oktober). In november zal het nieuwe bestuur bij elkaar komen voor een eerste kennismaking

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.