NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Vakbeurs Recycling op 16, 17 en 18 november

Datum: 08-11-2021
Evenementenhal Gorinchem opent op deze data eindelijk weer haar deuren voor de afvalprofessionals. Exposanten kunnen niet wachten om hun nieuwste producten, toepassingen, diensten én oplossingen te tonen op het gebied van recyclingtechniek & afvalmanagement. De focus deze editie ligt op laagdrempelig netwerken en kennisdeling. Uiteraard veilig en gastvrij onder het genot van de gebruikelijke gratis catering.

Afvalmanagement goed vertegenwoordigd
Met partijen als PreZero, EcoSmart|Renewi, De Bries, Waste Vision, VDL, Bramidan, Europress, Retourmatras, Van Werven, Afvalgids.nl én meer zet vakbeurs Recycling een flinke stap in het segment Afvalmanagement. Onder andere helpen deze partijen een afvalproces te optimaliseren met hun kennis en netwerk in de markt. 


De beurs wordt als jaarlijks netwerkmoment omarmd door brancheverenigingen in de markt. Dit is terug te zien in de drukbezochte side-events zoals het Recyclingsymposium en jaarvergaderingen en kennissessies van brancheorganisaties als MRF, BRBS Recycling, VERAS, ENVAQUA, NRK Recycling en PlasticsEurope.

Kennisprogramma met nieuwe sterke partners
Afvalmanagement Dinsdag
Dinsdag 16 november staat in het teken van Afvalmanagement. Renewi geeft de sessie “Van Facilitair Naar Circulair: hoe organiseer je de eerste schakel in de Afval-en Grondstoffenmanagement?”. Aansluitend geeft de Expertgroep Waste Management van ENVAQUA de sessie “Schone compost uit vuil afval: Kan dat?”. Renewi geeft tevens op de woensdag nog een inspirerende sessie over ketensamenwerking. Verder heeft de eerste beursdag (dinsdag) een nieuwe openingstijd gekregen, namelijk van 10.00 tot 17.00 uur, om zo ook bedrijven en gemeenten de ruimte te geven om overdag Recycling te kunnen bezoeken.

Sloop & Recycling Woensdag
Renewi trapt de woensdag af met de sessie “Circulaire innovaties versnellen door ketensamenwerking”. Woensdag 17 november staat verder in het teken van Sloop & Recycling. Purified Metal Company geeft een sessie over hun innovatieve en unieke aanpak op het gebied van  “Recycling van (asbest)vervuild staalafval”. MSO Circulair spreekt aansluitend over “Met synergie bouwen aan een circulaire toekomst” Deze dag is tevens het jaarlijkse Recyclingsymposium van BRBS Recycling, ENVAQUA en VERAS over “Ketenontwikkeling in de Circulaire Economie”.

Kunststof Recycling Donderdag
Donderdag 17 november staat in het teken van de jaarlijkse Kunststof Recycling. Zo geeft de Federatie NRK (Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie) de sessie “Samen verduurzamen! Redesign en Recyclaat inzetten”. Aansluitend verzorgt TNO de sessie “bouwen aan de plastics waardeketen, van volume tot kwaliteit”. Vervolgens sluit PlasticsEurope af met “Chemische recycling van plastics. Hoe maken we de ambities waar?”.

Statisch Demoplein binnen
Aankomende editie is er geen live Demoplein buiten. Nu wordt het Demoplein binnen verder uitgebreid met statische machines en toebehoren. In aanloop naar 2022 zal er weer gebouwd worden aan een volwaardig Demoplein waarbij live demonstraties mogelijk zijn. Bezoekers hebben deze editie dus wel de mogelijkheid om kennis te maken met de grote recyclingmachines op de beursvloer zelf.

Recycling is dit jaar alleen te bezoeken met een coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig ID-bewijs. De nieuwe maatregelen die sinds 6 november gelden hebben voor nu géén invloed op Recycling. Dat betekent onder meer dat het dragen van een mondkapje niet verplicht is. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.