NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Vanaf zaterdag ook statiegeld op blik

Datum: 29-03-2023
In navolging van de kleine plastic flesjes zit er vanaf 1 april zit er ook statiegeld op blikjes. De 15 cent statiegeld op blikjes moet zorgen voor minder zwerfafval en meer recycling.

De circa 2,5 miljard blikjes die jaarlijks verkocht worden kunnen worden ingeleverd bij de bekende statiegeld-automaten in supermarkten en bij ruim 20.000 innamepunten bij tankstations, NS-stations en bij sportclubs.

Statiegeld op blikjes volgt op statiegeld op plastic flesjes waarvan de introductie in de zomer van 2021 heeft geleid tot een afname in het zwerfafval. In vergelijking met de situatie in 2020 is sprake van een afname van het aantal kleine plastic flessen van 53% (lees hier meer over de monitoring van zwerfafval).

De introductie van statiegeld wordt uitgevoerd door de stichting Statiegeld Nederland en gaat vergezeld van een landelijke bewustwordingscampagne. De blikjes met statiegeld zijn te herkennen aan een statiegeldlogo. In de overgangsperiode wordt ook nog de oude voorraad zonder statiegeld verkocht.

Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.