NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

VANG bestuurdersbijeenkomst

Datum: 28-09-2022
Op maandag 7 november van 15.00 tot 18.45 uur organiseert het VANG-team in samenwerking met VNG een bijeenkomst voor wethouders met afvalbeheer / circulariteit in de portefeuille. Het thema: ‘Doorpakken naar circulair afval- en grondstoffenbeheer’. Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat tijdens deze bijeenkomst graag in gesprek over de uitdagingen van de komende jaren.
De aanleiding voor deze bijeenkomst is het nieuwe Uitvoeringsprogramma VANG-HHA dat is aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin zijn nieuwe ambities op het gebied van recycling en het verbeteren van de kwaliteit van deelstromen opgenomen. Recycling van grondstoffen uit huishoudelijk afval is een belangrijk onderdeel van de Transitieagenda Circulaire Economie. Maar wat betekent dat voor jouw gemeente? 

Laat je inspireren door praktijkverhalen van collega-bestuurders over kwaliteit, diftar, gescheiden inzameling, bron-/nascheiding en de keuzes die zij maken om de ambities uit het Uitvoeringsprogramma VANG-HHA waar te gaan maken. 

Alle wethouders van alle gemeenten worden voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Per wethouder is ook een beleidsambtenaar welkom. Kijk hier voor meer informatie en de mogelijk om je aan te melden.


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.