NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

VANG-Webinar Kwaliteitsbeoordeling ingezameld gft-afval

Datum: 11-10-2022
In het nieuwe Uitvoeringsprogramma VANG-huishoudelijk afval krijgt kwaliteit de volle aandacht. Dit geldt zeker ook voor gft-afval waarvan de kwaliteit terugloopt en de eisen voor compost strenger worden. Gemeenten en verwerkers moeten samen aan de slag en daarvoor is meer sturingsinformatie nodig over de kwaliteit van het gft-afval. Wat daarbij helpt zijn duidelijke en werkbare afspraken over de manier waarop een vracht gft-afval wordt beoordeeld en hoe hierover wordt gecommuniceerd. Hierover organiseert VANG-huishoudelijk afval op dinsdag 1 november een webinar.
In het webinar verzorgt Marianne Zegwaarde van Stantec een presentatie over het rapport ‘Kwaliteitsbeoordeling ingezameld GFT-afval’. Ze zal ingaan op basisafspraken en geeft handige tips waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Louis Huisman van Cirkelwaarde zal een korte presentatie verzorgen over de ervaringen met het prestatiecontract dat Circulus in 2020 heeft afgesloten met Attero. In dit contract is een variabele prijs afgesproken die afhankelijk is van de mate van vervuiling. Het prestatiecontract is een mooi voorbeeld van concrete afspraken en betere communicatie over vervuiling tussen aanbieder en verwerker van gft-afval. 

Meer weten of deelnemen aan de webinar? 
Klik dan hier voor meer informatie. Uiteraard is er tijdens de webinar ook voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen. 

Je ontvangt uiterlijk op de dag zelf een mail met daarin de Teams link.


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.