NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Veel kansen voor matrasrecycling

Datum: 24-10-2019
ABN AMRO heeft onderzoek gedaan naar de kansen op het gebied van matrasrecycling. Conclusie is dat er veel kansen liggen om op een betere manier om te gaan met de stroom van 1,5 miljoen matrassen die jaarlijks worden afgedankt

De NVRD is al sinds enkele jaren aanjager en deelnemer in het ketenoverleg matrassen, dat moet leiden tot een vrijwillige producentenverantwoordelijkheid. NVRD-directeur Olaf Prinsen leverde commentaar op het rapport, dat onder de sectorcommentaren is opgenomen. Prinsen: “Het is een compleet rapport, dat niet alleen de urgentie laat zien, maar ook de kansen. Voor de NVRD is het van belang dat we de incentives op de goede plek leggen. Nu nog betalen inwoners voor matrasrecyling, is er te weinig capaciteit en te weinig aandacht voor circulair ontwerp. We zien dit gelukkig veranderen, maar zijn ervan overtuigd dat voor echte verandering, de kosten ook bij de producenten gelegd moeten worden.”

Het rapport is te downloaden via: https://insights.abnamro.nl/2019/10/matrasrecycling-een-kans-om-niet-te-laten-liggen/

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.