NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Video: NVRDtalk Afval Samenwerking Limburg gaat innovatief inkopen

Datum: 19-06-2020
Rens Evers (Wethouder voor klimaat, wijken en infrastructuur in Roermond) en Erick Wuestman (Circulair adviseur KplusV) praten jullie in deze NVRDtalk bij over Afval Samenwerking Limburg en hoe zij innovatiegericht inkopen. 

ASL verenigt Limburgse gemeenten en faciliteert gemeenten richting een circulaire economie. Het is een samenwerkingsverband van 30 gemeenten in de provincie Limburg en bedient 1.1. miljoen inwoners. Eind 2019 heeft ASL een ambitieuze visie vastgesteld over hoe in de toekomst om te gaan met de verwerking van huishoudelijk afval in haar provincie. De leden leggen de lat fors hoger dan te doen gebruikelijk in het traditioneel in de markt zetten van afvalvolume. Ze gaan voor een aanpak met de kernwoorden circulair, samenwerking en grensverleggend. Daartoe is een aanbesteding in voorbereiding die innovatiegericht de markt uitdaagt grote stappen te zetten in de transitie naar een circulaire economie.

 

Voorgaande NVRDtalks bekijk je op www.nvrd.nl/nvrdtalks 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.