NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Webinar 7 april: Sturen op waarden

Datum: 22-03-2022
Beheer doet er toe! Gelukkig wordt die stelling inmiddels breed gedeeld. De openbare ruimte kan namelijk veel waarde toevoegen aan opgaven zoals gezondheid en klimaatadaptatie. De vraag is nu: hoe kun je daar op sturen? Hoe zorg je ervoor dat de openbare ruimte daadwerkelijk de waarde heeft die je voor ogen hebt? En hoe kun je dat meten? Het 'Waardenmodel Fysieke Leefomgeving' van Cyber Advies geeft hier concrete uitwerking aan voor inrichting, beheer en organisatie. De zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn hierbij de basis voor verschillende lokale doelstellingen. Deze zijn uitgewerkt in indicatoren en concreet en operationeel gemaakt met meetlatten.
Programma Webinar 
Tijdens het webinar schetsen Marcel Aarnink en Anneloes Voorberg van Cyber Advies de veranderingen in de wereld van beheer en de noodzaak om op waarden te sturen. Ze presenteren het Waardenmodel Fysieke Leefomgeving en nemen u mee in het model en de toepassing hiervan. De volgende vragen komen aanbod:
  • Waarom een Waardenmodel Fysieke Leefomgeving?
  • Het Waardenmodel Fysieke Leefomgeving: wat is het?
  • Het Waardenmodel Fysieke Leefomgeving: wat kun je ermee?
Sprekers 
Marcel Aarnink is directeur en senior adviseur bij Cyber Advies. De rode draad in zijn loopbaan ligt op het snijvlak van bedrijfsmatig presteren en maatschappelijke betrokkenheid in de publieke sector. In de domeinen circulaire economie en fysieke leefomgeving voelt hij zich als een vis in het water. Als manager van Cyber Advies ziet hij het Waardenmodel als dé manier om een volgende stap te zetten in het professionaliseren van beheer. 

Anneloes Voorberg is als adviseur leefomgeving bij Cyber Advies werkzaam voor verschillende gemeenten door het land op het brede vakgebied van beheer. Daarnaast werkt ze samen met collega's aan de verdere ontwikkeling van de Waardenmodel. Eerder werkte ze onder andere voor Vereniging Stadswerk Nederland en NVRD, waar ze aan de wieg heeft gestaan van het programma Beheer doet er toe!

Klik hier om u aan te melden. Het webinar vindt plaats op 7 april van 11.00 tot 12.00 uur.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.